Netflix 11 yıl sonra abone kaybetti! Hisseleri çakıldı
  1. Ana Sayfa
  2. Gündem

Netflix 11 yıl sonra abone kaybetti! Hisseleri çakıldı

1

İnternet üzerinden dizi ve film izleme platformu Netflix 2011’den bu yana ilk kez abone kaybetti. 2022 yılının ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybettiğini açıklayan Netflix’in hisseleri yüzde 35 değer kaybetti.

Netflix’in hisseleri, yılın ilk üç ayında 200.000’den fazla abone kaybettiğini açıkladı. Bu açıklama sonrası hisse değerinin %35’inden fazlasını kaybetti. Önümüzdeki dönemde 2 milyon kullanıcıyı daha kaybetmeyi bekliyor.

Sert düşüş, Netflix’in değerinden 50 milyar dolar azalttı. Netflix , ilk çeyrekte 2,5 milyon müşteri ekleyeceğini tahmin etmişti.

Disney, Warner Bros Discovery ve Paramount gibi rakip şirketler pazarda zaten pay kapmaya hazırdı. Yıl için zaten %40 değer kaybeden Netflix hissesi, Kasım ayında 700 dolardan, pazar açıldığında 244 dolara düştü ve üçte ikisine yaklaşan bir düşüş oldu.

Netflix daha büyük kayıpların olabileceğini söylerken, kullanıcılar arasında hesap paylaşımının da önüne geçmeyi hedeflediklerine işaret etti.

Netflix CEO’su Reed Hastings daha önce şifre paylaşımı uygulamalarını alışılması gereken bir şey olarak nitelendirmiş ve bunun aile üyeleri arasında “meşru” olduğunu belirtmişti. Firma ayrıca hesap paylaşımının Netflix’in daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayarak büyümesini hızlandırdığını söylemişti.

    Yazar Hakkında

    Merhaba ben Cihan!

    Ne Düşünüyorsun?

    Yorumlar (1)

      Bir yanıt yazın

      E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir